sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Alkemisti

Ollaan nyt viime aikoina säälittävän huonosti pidetty blogia pystyssä, mutta ehkäpä tähän olis tulossa muutos, jotenkin ei vaan oo yhtään ollut energiaa postailla ja on kyllä hirmuset määrät juttuja mistä "pitäis" postata, mutta kun ei muka ehdi tai jotain.. :/ No nyt kuitenki yks kirja-postaus tähän väliin.. :)

Ollaan oltu tässä neitosen kanssa myöskin reissussa, oltiin melkein viikko taas Helsingissä.. Meidän iskällä on aikamoinen kirjavarasto ja usein sieltä tulee luettua/lainattua jotain. :) Nyt mukaan lähti esimerkiksi Paulo Coelhoa, elikkä Alkemisti. Iskä suositteli tätä mulle, ja olin itekkin ajatellut että haluan sen lukea, joten nyt vihdoin luin.. Ja tykkäsin! Se on sellanen helppolukuinen, ja sitä voi oikeastaan lukea kahdella tavalla, voi päättää, että lukeeko sen "kevyesti" vähän niinkuin lastensatuna tms, tai sitten syvällisemmin, niin että pohtii niiden asioiden merkitystä ja miettii sivussa omaa elämää ym.. :) Itse tarina soljui hyvin eteenpäin, ei jäänyt tökkimään missään kohdassa niinkuin joissain kirjoissa käy. Kun olin lukenu kirjan loppuun jäi sellanen onnellinen, hyväntuulinen fiilis päälle, ja se sai myöskin miettimään omia unelmiaan.. Tää oli siis hyvä kirja mulle tähän saumaan, kun välillä tuntuu etten enää oikein osaa unelmoida vaikka ennen mun elämä suorasaan koostui unelmista :P tota lukiessa tajus, että on mullakin unelmia, (ja itseasiassa myös jo toteutuneita unelmia).. :) Vielä vaan sitä jäin miettimään, että muistutanko kuitenkin enemmän Santiagoa vai kristallikauppiasta, ja mitä todella haluan elämässäni ja olenko valmis myöskin luopumaan ja tekemään muutoksia niiden eteen..? :) Kaiken kaikkiaan siis ihana kirja, ja voin suositella ihan kaikille! :)


Onko joku teistä jo lukenut Alkemistin, mitäs olitte mieltä? :)

 Loppuun laitan vielä takakansitekstin kirjasta.. :)


Unelmia ja aarteita etsimässä

Alkemisti on kertomus nuoresta andalusialaisesta paimenesta Santiagosta, joka lähtee toteuttamaan unelmaansa ja etsimään maailman hienoimpia aarteita. Hän suuntaa Espanjasta Tangerin markkinoille, matkaa halki Egyptin aavikon kohti pyramideja, kunnes tapaa alkemistn. Tarina Santiagon matkallaan löytämistä aarteista opettaa meille viisauksista tärkeimmän: kuuntele sydäntäsi, opi tulkitsemaan elämäntiellä olevia merkkejä ja - ennen kaikkea - kurkota kohti unelmiasi.

Vain harvoin lukija saa käsiinsä kirjan, joka voi muuttaa hänen elämänsä suunnan täysin. Paulo Coelhon Alkemisti on tällainen kirja. Yli 30 miljoonaa lukijaa on vankka osoitus siitä, että Alkemisti on moderni klassikko.

"Viehättävä, yksinkertainen ja hyvin kirjoitettu tarina."
Publishers weekly

"Loistava tarina kohtalosta."
The Independent

"Alkemiassa on kyse siitä, miten arkinen ja jokapäiväinen muuttuukin ihmeeksi. Paulo Coelho on aikamme alkemisti."
The Economist

"Paulo Coelhon Alkemisti on kauniisti kirjoitettu elämäntaito-opas."
Aamulehti


-Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni - jätä kommentti! :)